Wisanggeni

Wisanggeni ki anake Arjuna sing paling sekti. ibunda Wisanggeni iku Dewi Drusnala sing ugo putrine Betara Brama. aku cuman ngerti ceritane sithik. mengko ben dikoreksi utawa dilengkapi karo pak Marmo, mas Anto lan sedulur liyane.

pas Dewi Drusnala hamil bayine Wisanggeni, ndelalah pas dekne mlaku2 ning mall ono raja Nusarukmi sing jenenge Prabu Dewasrani kesengsem karo sang dewi iki. cinta pada pandangan pertama. Prabu iki tak lain dan tak bukan adalah putrane Betari Durga aka Dewi Uma sing ugo dikenal karo dewi kejahatan. sing luwih gawat maneh, Dewi Uma iki adalah istri Betara Guru. (mirip mitos Yunani: bojone Zeus ki Hera si dewi kejahatan ).

nah mergo hubungane cedhak karo kekuasaan, Prabu Dewasrani iki ngrasa yen opo wae sing ning ndonya iki iso dipek dekne. termasuk Dewi Drusnala iki. as always, dekne langsung pradul nyang embok-e ben digolekne akal piye carane sang dewi iki iso dadi bojone. dasar pencundang yo lur, wanine ngandakne simboke
alhasil Betari Durga langsung nglobi Betara Brama supaya Dewi Drusnala pegatan karo Arjuna. akhire yo kedaden tenan. Betara Brama kan wedi karo bojone sang bos.
lha pas Wisanggeni wis lair, Dewi Drusnala langsung diboyong karo Prabu Dewasrani kuwi. luwih sedih maneh, si bayi Wisanggeni dibuang Betara Brama nyang kawah Candradimuka. simbahe iki kok tega men karo putrine lan putune ya

yo memang takdir-e Wisanggeni iki mau umure rodok dowo, dekne iso slamet soko panase kawah kuwi mau lan ora ming kuwi, dekne koyo oleh kesaktian luar biasa lan ujug2 langsung dadi dewasa . kabare kesaktiane sing luar biasa iki ngati ora ono lawane. bahkan betara2 pun ora iso nandingi kesaktian Wisanggeni .

lanjur Betara Narada nemoni Wisanggeni lan ngongkon dekne takon nyang Betara Brama sopo bapake lan ibune sing sejati. ugo kon nyeritakne kejadian kok dekne iso ning kawah Candradimnuka. lha bar nemoni Betara Brama, yo mesti wae sang kakek wegah cerita. tapi Wisanggeni tetep mekso. akhire mereka gelut tapi hasile mesti wis ketahuan, Wisanggeni menang total. njur Betara Brama lagi cerita sak benere lan ngaku yen wis berbuat sembrono lan salah.
langkah selanjutnya ugo wis iso ditebak, Wisanggeni langsung nglabrak Prabu Dewasrani lan menang mudah. trus simbok-e si Dewi Drusnala diboyong maneh nyang omahe bapake, yaiku Arjuna

anak2e Pendawa ki mati kabeh pas perang Barata Yudha. yen ono sing ora mati pas perang, berarti mereka mati pas sak urunge perang malah. diantara sing mati sebelum perang iki koyoto Antareja putrane Werkudara. trus ugo si Wisanggeni iki. mereka terpaksa diakali Kresna ben mati ditangan sendiri, mergo yen kabeh melu perang, ora ono satupun ksatria sing ning pihak Kurawa iso nandingi .

ikilah… jebule dewa2 ki wis nduwe skenario dewe. bahwa perang Barata Yudha ki mesti dadi. trus wis diatur piye matine Bisma, Durna, Sengkuni, Gatotkaca, Abimanyu, Salya, Suyudana, Karna, lan liya2ne

sepurane wae aku ora ngerti jenis kesaktiane si Wisanggeni iki trus matine diakali piye karo Kresna. ngertiku cuman si Antareja, .
mungkin sedulur liyane iso cerita. tentu wae sakwise awake dewe mbahas tokoh liyane sik. Durna, Karna, Kresna, laire Pendawa lan Kurawa, dll

About these ads

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 207 other followers

%d bloggers like this: